Ima li na Tajlandu otrovnih/opasnih životinja?

Otrovne životinje općenito žive u šumama. Ukoliko sudjelujete u avanturističkom putovanju u šumu ili blizu nje, trebali biste biti svjesni opasnih životinja kao što su zmije i stonoge.

Iako na Tajlandu ima smrtonosnih zmija, vrlo je rijetko da posjetitelj vidi ijednu od njih, a kamoli da od iste bude napadnut ili ubijen. Nadalje, u tajlandskim vodama ne živi ni jedna endemska vrsta morskih pasa ljudoždera, a rizik da netko bude ubijen od divljeg tigra je daleko manji od rizika prometne nesreće.

Opasne divlje životinje nisu ozbiljan problem za one koji putuju na Tajland. Sljedeće životinje su najopasnije životinje na koje biste mogli naići: na Tajlandu ima otrovnih zmija, škorpiona, stonoga i meduza. Ukoliko uočite stonogu, nemojte pokušavati dodirivati je niti primati u ruke; stonoge zadaju vrlo bolan ubod i ukoliko vas jedna ubode, danima nećete moći stati na noge. Škorpioni se vole skrivati u odjeći ostavljenoj na podu, u cipelama, ispod komada drveta itd. Zmije se svugdje mogu pojaviti, čak i u gradovima. Ukoliko vas ugrize zmija, smjesta pozovite pomoć, ali pokušajte ne paničariti jer se ugriz zmije lako može preživjeti i lječnička pomoć je svugdje dostupna. Budite oprezni prilikom kupanja u moru. Plivači su primali smrtonosne ubode meduza.  Određene vrste meduza su vrlo opasne i mogu se naći u priobalnim vodama diljem Tajlanda.  Općenito, ubodi meduze su vrlo bolni i ne predstavljaju opasnost za život, no morate biti svjesni opasnosti.