Najbolje vrijeme za posjetiti Tajland

Najbolje vrijeme za posjetiti Tajland je tijekom zime i ljeta koji svake godine traju od studenog do travnja.

To je period koji se smatra visokom sezonom. Niska sezona od svibnja do listopada koja se podudara s kišnim periodom  podrazumijeva mnogo jeftiniji smještaj. S obzirom na to da je Tajland pun aktivnosti, festivala, shoping centara i tržnica, centara kulture i zabavnih parkova u svrhu zabavljanja posjetitelja tijekom cijele godine, važno je napomenuti da je Tajland  mjesto gdje svatko može uživati  u bilo koje doba godine.

Što se sve može vidjeti i tamo raditi?

Tajlandska prirodna čuda mogu usporediti samo s onim kulturnim. Mogli biste provesti  godine samo iskušavajući  sljedeće atrakcije i aktivnosti: plaže, krstarenja, kulturna događanja, tajlandski boks, učenje povijesti, golf, medicinski turizam, meditacija, kupovina, satovi tajlandske kuhinje, kampiranje, trekking, boravak kod lokalnih seljana. Avanturističko putovanje može uključiti  i rafting, brdski biciklizam, penjanje po stijenama, proučavanje prirode, promatranje ptica, jedrenje, veslanje, vožnju kajakom i ronjenje. Čak štoviše, prisustvujući tajlandskim festivalima, zabavnim aktivnostima i romantičnim aktivnostima, kao što je blagdan lampiona Loy Kratong, zaista možete uživati u tajlandskoj kulturi. Ovisno o tome što više preferirate, možete ići na više vrsta raznih tura i obilazaka kao što su izlet brodom, krstarenje, vožnja helikopterom, izlet u prirodu, obiteljski izlet te posjet i obilazak nacionalnog parka. Također,  „tajlandsko blagostanje“ možete doživjeti  i  kroz Tajlandsku masažu, jogu, spa centre i budističku meditaciju.

U Bangkoku su značajne sljedeće atrakcije: Kraljevska palača, hram Wat Pho, hram Emerald Buddha, Nacionalni muzej, plutajuće tržnice. Znamenitosti Ayutthaya su Bang Pa-In palača, Ayutthaya povijesni park i Wat Chaiwatthanaram. Chiangmai  je poznat po nacionalnom parku Doi Inthanon i hram Wat Phra That Doi Suthep. Glavne atrakcije Pukheta su plaža Patong i mnoge osamljene i romantičnim plaže. Penjanje po stijenama, plaža Koh Phi Phi i Similanski otoci glavne su atrakcije grada Krabi i zaljeva Phan Nga. U Kanchanaburiju se nalazi mosta na rijeci Khwai i Erawan slapovi (sedam slapova).

Glavna atrakcija Nakhon Ratchasima je nacionalni park Khao Yai. Ko Samui je sam po sebi znamenit po obližnjim otocima Koh Tao i Koh Pha Ngan uz vožnju kajakom oko nacionalnog parka Mu Ang Thong Marine. Na kraju, iako nikako nije manje važno je popularno ljetovalište Pattaya gdje se nalazi otok Koh Lan, podvodni svijet i mini Siam kao njegove najpopularnije atrakcije. Međutim, ovdje nije kraj atrakcijama Tajlanda. Na Tajlandu ima još mnogo toga za istražiti. Diljem zemlje postoji veliki broj atraktivnih mjesta i destinacija  koje je moguće istražiti samo posjetom i samim istraživanjem zemlje.